ابن سینا, ادویه جات, دمنوش های تخصصی, طب سینا, کبد چرب, گیاهان دارویی

ابن سینا (معروف به ابوعلی سینا)

ابن سینا (معروف به ابوعلی سینا)

 

 

ابن سینا (معروف به ابوعلی سینا) یکی از مشهورترین و تأثیرگذارترین دانشمندان تاریخ پزشکی است. قانون پزشکی که مشهورترین کتاب او در پزشکی است، خلاصه ای از تمام دانش پزشکی زمان خود را ارائه می دهد. ابن سینا در کتاب خود بخش کاملی درباره سنگ کلیه نوشته است. مجموعاً 65 داروی گیاهی، 8 داروی حیوانی و 4 داروی معدنی در قانون طب به عنوان داروهای مفید برای حل کردن، دفع و جلوگیری از سنگ کلیه ذکر شده است. ابن سینا طراحی بسیار پیشرفته دارو را بر اساس دارورسانی، هدف قرار دادن اندام، رسوب در محل اثر، کنترل درد، ترمیم زخم، پاکسازی پس از عمل و حمایت از اندام معرفی کرد. استفاده از ایده های ابن سینا به دانشمندان کمک می کند تا داروهای بهتری با پیشینه تاریخی برای کاهش هزینه های درمان و پروژه های تحقیقاتی انتخاب کنند.
سکته مغزی یا تصادف عروق مغزی به دلیل اختلال در خون رسانی به مغز و از دست دادن فزاینده عملکرد مغز ایجاد می شود.
اولین مشاهدات ثبت شده در سال 2455 قبل از میلاد بوده و در طول تاریخ توسط پزشکان باستانی به شدت مورد مطالعه قرار گرفته است.
ابن سینا مشهورترین پزشک و فیلسوف زمان خود بود. قانون طب او که یکی از مشهورترین کتاب‌های تاریخ پزشکی است، کل دانش پزشکی موجود از منابع باستانی و اسلامی را بررسی کرده و کمک‌های خود را ارائه کرده است. در این مقاله نویسندگان تصویری منحصربفرد از تکنیک جراحی مغز و اعصاب ابن سینا ارائه کرده و زندگی و آثار وی را به اختصار بیان می کنند.
جان اورکوهارت، استاد علوم بیودارویی در دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو، در سخنرانی خود در کالج سلطنتی پزشکان ادینبورگ، قانون پزشکی ابن سینا (حدود 1012) را با اصول و عمل پزشکی اوسلر مقایسه کرد. در مقابل، اسلر در اصول و عمل پزشکی خود از مداخله اجتناب کرد. احترام همیشگی در قرن بیست و یکم برای کتابی که هزاره قبل از آن نوشته شده است، شاهدی بر دستاورد ابن سینا است.
ابوعلی الحسین بن عبدالله بن سینا (معروف به ابن سینا ) در حدود سال 980 میلادی (370 هجری قمری) در نزدیکی بخارا به دنیا آمد، جایی که خانواده اش بلافاصله پس از تولد او به آنجا نقل مکان کردند. بخارا برای قرن ها شکوه ایرانیان بود. امپراتوری، اما امپراتوری تحت فشار تهاجمات اعراب در حال فروپاشی به پادشاهی های کوچکتر بود. این یکی از دلایلی بود که ابن سینا در طول زندگی خود چندین بار مجبور به جابجایی شد. با وجود این، او موفق شد چندین کتاب برجسته بنویسد که قرن ها بر مفاهیم و اصول علما تأثیر گذاشت.
مطالعات ابن سینا در بخارا و با راهنمایی چند تن از علمای مشهور آن زمان از جمله ابوعبدالله الناتیلی آغاز شد. او منطق، فلسفه، متافیزیک و علوم طبیعی خواند و به تدریج به پزشکی علاقه مند شد. دانش او به زودی از معلمانش فراتر رفت. ابن سینا نوشتن تألیف عمده پزشکی خود را به نام کتاب القانون فی الطب در جرجان (که با نام گرگان نیز نوشته شده است) در گوشه جنوب شرقی دریای خزر آغاز کرد و تألیف آن را در ری که از قرون وسطی مهم بود ادامه داد. شهری در جنوب تهران امروزی، جایی که دو نویسنده بزرگ پزشکی دیگر به زبان عربی، الرازی و ابن هندو، در آنجا متولد شدند. قانون در همدان حتی در جنوب غربی آن تکمیل شد، جایی که ابن سینا در سال 1037 میلادی (428 هجری) درگذشت. ابن سینا قصد داشت موارد بالینی خود را در کتاب بیاورد، اما مقاله ای که روی آن نوشته شده بود، قبل از اینکه او بتواند این کار را انجام دهد گم شد.
مشهورترین کتاب پزشکی قبل از انتشار قانون ابن سینا، کتاب کامل الصناعة الطبیه (کتاب کامل الصناعه الطبیه) است که در حدود سال 983 توسط علی بن العباس المجوسی تألیف شده است. اگرچه پزشک سوری ابن العبری (معروف به بار هبریوس) که در سال 1286 درگذشت، این کتاب را حاوی توصیه‌های بالینی عملی‌تری نسبت به قانون می‌داند، اما ثبت می‌کند که انتشار دومی به زودی خاطره اولی را تحت الشعاع قرار داد. قانون ابن سینا محبوب ترین کتاب درسی پزشکی در جهان در طول شش قرن بعد باقی ماند.

قانون طب

ابن سینا قانون طب خود را به پنج کتاب تقسیم کرد. اولین کتاب - تنها کتابی که به انگلیسی ترجمه شده است و به اصول اولیه پزشکی و فیزیولوژیکی و همچنین آناتومی، رژیم و روش های درمانی عمومی مربوط می شود. کتاب دوم در مورد مواد پزشکی است که به ترتیب حروف الفبا و به دنبال مقاله ای در مورد خواص عمومی آنها تنظیم شده است. کتاب سوم به تشخیص و درمان بیماری‌های مختص یک قسمت از بدن می‌پردازد، در حالی که کتاب چهارم شرایطی را که مختص یک عضو بدن نیستند، مانند گزش‌های سمی و چاقی را پوشش می‌دهد. کتاب آخر، پنجم، فرمولی از داروهای ترکیبی است.

تصویر ابن سینا

تصاویر ابن سینا نشان داده شده در کتابخانه جیمز لیند از نسخه ای از کتاب او که در سال 1593 در رم منتشر شد، بخشی از مجموعه تاریخی کتابخانه سیبالد کالج سلطنتی پزشکان ادینبورگ گرفته شده است. این نسخه از کتاب بر اساس یک نسخه خطی فلورانسی است و اولین اثر پزشکی است که به زبان عربی چاپ شده است

سکته مغزی

در اوایل قرون وسطی، ابن سینا سکته مغزی را سکته نامیده و آن را بسیار توصیف کرده است. برخی از تعاریف ابن سینا و علت شناسی سکته مغزی او مبتنی بر نظریه های هومورال است و نمی توان آن را با مفاهیم رایج پزشکی مقایسه کرد، اما بیشتر توصیفات وی با تعاریف فعلی مطابقت دارد. این بررسی به بررسی تعریف و علت شناسی، تظاهرات بالینی، پیش آگهی، تشخیص افتراقی و مداخلات برای سکته بر اساس اثر حماسی ابن سینا، می پردازد. اثرات فارماکولوژیک گیاهان دارویی پیشنهاد شده توسط ابن سینا برای سکته مغزی با توجه به دانش فعلی مورد بررسی قرار می گیرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید