ابن سینا, ادویه جات, خشکبار, دمنوش های تخصصی, شیمی درمانی یا گیاه درمانی, طب سینا, کبد چرب, گیاهان دارویی

فواید پسته برای سلامتی

فواید پسته برای سلامتی

پسته یکی از محبوب ترین آجیل های درختی در جهان است. به دلیل ارزش غذایی، فواید سلامتی و اهمیت اقتصادی آن در سطح جهانی بسیار ارزشمند است. این میوه درختی یکی از موفق ترین گیاهانی است که در قرن بیستم به آمریکا وارد شده است. در حال حاضر کرمان و رفسنجان و قزوین به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی مساعد از مهمترین مناطق تولید پسته ایران و جهان به شمار می روند.
در این مقاله به بررسی بیشتر خواص پسته برای سلامتی و دیگر ویژگی های منحصر به فرد آن می پردازیم تا بتوانید این ماده مغذی و مفید را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
آیا پسته برای سلامتی ما مفید است؟
پسته نوعی آجیل درختی با فواید فراوان و متنوع برای سلامتی است. این آجیل فوق العاده سالم حاوی چربی های سالم است و منبع خوبی از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است. مردم در سراسر جهان از این آجیل به روش های مختلف استفاده می کنند – بیشتر به عنوان میان وعده در رژیم غذایی خود.
برخی از فواید پسته در زیر ذکر شده است:
سرشار از آنتی اکسیدان
پسته حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سایر مغزها و دانه ها است. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که ممکن است از سلول های بدن انسان در برابر رادیکال های آزاد که نقش مهمی در بیماری های قلبی، سرطان و سایر بیماری ها دارند، محافظت کنند.
در میان آجیل، پسته دارای بیشترین میزان لوتئین و زآگزانتین است که آنتی اکسیدان های بسیار مهمی برای سلامت چشم هستند. آنها از چشمان ما در برابر آسیب ناشی از نور آبی و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن (زمانی که بینایی مرکزی ما مختل شده یا از بین می رود) محافظت می کنند.
سرشار از پروتئین
در هر اونس پسته تقریباً 6 گرم پروتئین وجود دارد که نیاز روزانه هر فرد به پروتئین را تامین می کند. بنابراین این آجیل را می توان منبع خوبی از پروتئین برای کسانی که گیاهخوار و وگان هستند در نظر گرفت.
علاوه بر این، پسته در مقایسه با سایر آجیل ها کمترین کالری را دارد. بنابراین بسیاری از ورزشکاران به دلیل داشتن پروتئین بالا و کم کالری از آن در رژیم غذایی خود استفاده زیادی می کنند.
پسته همچنین دارای نسبت بالایی از اسیدهای آمینه ضروری (بلوک های سازنده پروتئین) است. این اسیدهای آمینه ضروری به حساب می آیند زیرا بدن انسان نمی تواند آنها را تولید کند، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی روزانه به دست آیند.
آیا پسته برای سلامتی ما مفید است؟
پسته نوعی آجیل درختی با فواید فراوان و متنوع برای سلامتی است. این آجیل فوق العاده سالم حاوی چربی های سالم است و منبع خوبی از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است. مردم در سراسر جهان از این آجیل به روش های مختلف استفاده می کنند – بیشتر به عنوان میان وعده در رژیم غذایی خود.
برخی از فواید پسته در زیر ذکر شده است:
سرشار از آنتی اکسیدان
پسته حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سایر مغزها و دانه ها است. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که ممکن است از سلول های بدن انسان در برابر رادیکال های آزاد که نقش مهمی در بیماری های قلبی، سرطان و سایر بیماری ها دارند، محافظت کنند.
در میان آجیل، پسته دارای بیشترین میزان لوتئین و زآگزانتین است که آنتی اکسیدان های بسیار مهمی برای سلامت چشم هستند. آنها از چشمان ما در برابر آسیب ناشی از نور آبی و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن (زمانی که بینایی مرکزی ما مختل شده یا از بین می رود) محافظت می کنند.
سرشار از پروتئین
در هر اونس پسته تقریباً 6 گرم پروتئین وجود دارد که نیاز روزانه هر فرد به پروتئین را تامین می کند. بنابراین این آجیل را می توان منبع خوبی از پروتئین برای کسانی که گیاهخوار و وگان هستند در نظر گرفت.
علاوه بر این، پسته در مقایسه با سایر آجیل ها کمترین کالری را دارد. بنابراین بسیاری از ورزشکاران به دلیل داشتن پروتئین بالا و کم کالری از آن در رژیم غذایی خود استفاده زیادی می کنند.
پسته همچنین دارای نسبت بالایی از اسیدهای آمینه ضروری (بلوک های سازنده پروتئین) است. این اسیدهای آمینه ضروری به حساب می آیند زیرا بدن انسان نمی تواند آنها را تولید کند، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی روزانه به دست آیند.
ترویج باکتری های روده سالم
پسته سرشار از فیبر است (هر مغز پسته حاوی 3 گرم فیبر است).
فیبر نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش دارد و سوختی است که سلول های روده بزرگ برای حفظ سلامت خود از آن استفاده می کنند. فیبر در سیستم گوارش ما حرکت می کند و برخی از انواع فیبر توسط باکتری های خوب در روده ما هضم می شوند و به عنوان پروبیوتیک عمل می کنند. سپس باکتری‌های روده فیبر را تخمیر می‌کنند و آن را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تبدیل می‌کنند که ممکن است چندین فواید سلامتی داشته باشد، از جمله کاهش خطر ابتلا به اختلالات گوارشی، سرطان و بیماری‌های قلبی.
کاهش کلسترول و فشار خون
پسته می تواند به بهبود سطح کلسترول خوب (HDL) کمک کند زیرا منبع خوبی از چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع است. با یک وعده پسته، بدن 13 گرم چربی دریافت می کند که بیشتر آن (11.5 گرم) از این چربی های مفید برای قلب تامین می شود.
از سوی دیگر، پسته به دلیل محتوای بالای چربی های تک غیراشباع، به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) نیز کمک می کند.
علاوه بر این، محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف پسته می تواند تاثیر زیادی بر کاهش فشار خون نیز داشته باشد. فشار خون بالا می تواند خطر ابتلا به مشکلات سلامتی جدی مانند حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. تشخیص این بیماری دشوار است زیرا علائم به سختی قابل توجه هستند، بنابراین یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری یا کاهش فشار خون بالا، خوردن آجیل‌های سالم به‌ویژه پسته است.
کاهش قند خون
در سال‌های اخیر، تعداد مطالعاتی که فواید بالقوه خوردن آجیل از جمله پسته را بر روی گلوکز خون و حساسیت به انسولین نشان می‌دهند، افزایش یافته است.
پسته یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی پایین در نظر گرفته می شود، به این معنی که ما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد و باعث افزایش آهسته سطح قند خون می شود، بنابراین به ویژه برای کسانی که از دیابت رنج می برند مفید است.
بهبود پوست و مو
فواید پسته برای پوست و مو بی شمار است. پسته سرشار از ویتامین E است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند (زمانی که پوست در معرض این اشعه ماوراء بنفش قرار می گیرد که در آینده منجر به بیماری های پوستی مختلف می شود).
پسته همچنین به عنوان یک ماده غذایی ضد پیری عمل می کند که می تواند به شما کمک کند جوان تر به نظر برسید.
علاوه بر این، پسته حاوی مقدار زیادی بیوتین است که اساسا با ریزش مو مبارزه می کند. عامل اصلی که منجر به ریزش مو می شود کمبود بیوتین است، بنابراین خوردن پسته به تغذیه موهای خشک و افزایش انعطاف پذیری موها کمک می کند.
به دلیل تمام این فواید، بیشتر ورزشکاران این آجیل مغذی را در رژیم غذایی خود دارند. یکی دیگر از دلایل مفید بودن این آجیل برای آنها این است که بسیاری از ورزشکاران به خصوص خانم ها دچار کمبود آهن هستند و آهن یک ماده معدنی مهم برای عملکرد بهتر در ورزشکاران است. آهن برای ایجاد هموگلوبین که اکسیژن را حمل می کند و به بهبودی سریعتر کمک می کند، حیاتی است.
مزایای ذکر شده مصرف پسته تنها بخشی از فواید بی شمار آن است.
انصافاً می توان نتیجه گرفت که مصرف پسته برای همه افراد در رده های سنی مختلف بسیار مفید است و وجود این مغز در رژیم غذایی می تواند ما را به داشتن بدن و سبک زندگی سالم تر سوق دهد.
tebe30na
info@tebe30na.ir
https://www.instagram.com/tebe30na

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید